KAD PERUBATAN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

Kad Perubatan Prudential BSN Takaful dan Kad Perubatan Prudential Malaysia? Apakah yang anda perlu tahu tentang Kad Perubatan yang terdapat di dalam pasaran Malaysia dan membuat perbandingan sebelum "sign up" mana-mana polisi.

http://form.jotform.me/form/41644064952456 Kenali Kad Perubatan Prudential BSN Takaful dan Prudential Malaysia sepenuhnya. Maklumat yang perlu anda AMBIL TAHU SECARA SERIUS sebelum mengambil plan kad perubatan. Jom tengok video kad perubatan prudential bsn takaful.


1) Adakah kad perubatan tersebut GUARANTEE RENEWAL atau YEARLY RENEWAL BASIS? Apakah kesannya jika menggunakan kad perubatan biasa-biasa?

2) Apakah perbezaan antara kad perubatan STANDALONE dan kad perubatan sebagai rider di dalam INVESTMENT LINK PLAN? Planning jangka panjang? kad perubatan mana lebih bagus?

3) Apakah perbezaan KO-TAKAFUL @ KO-INSURANS dengan PENALTI kalau Ugrade Bilik? Kad perubatan yang mengenakan penalti dan kad perubatan yang tidak mengenakan penalti. Bagaimana?

4) Adakah terdapat MANFAAT PAYOR/CONTRIBUTOR di dalam plan anda yang akan membantu membayar caruman sekiranya anda di diagnos penyakit kritikal? kad perubatan anda masih boleh digunakan?

5) LIMITATION berkaitan lawatan pakar ketika menerima rawatan dihospital dengan kad perubatan biasa?

6) LIMITATION untuk rawatan pesakit luar berkaitan buah pinggang dan kanser jika menggunakan kad perubatan biasa?

7) TEMPOH PLAN BERKUATKUASA. Sehingga bilakah anda dilindungi? Short term or long term? pilih tempoh kad perubatan yang melindungi anda lebih lama? Kenapa?

8) Perbezaan kad perubatan 1st PARTY dan 3rd PARTY?

9) Apakah plan anda plan 3 dalam 1, PERBEZAAN antara 3 dalam 1 atau sekadar plan kad perubatan 2+1? Mana satu pilihan anda. Fikir-fikirkan......

10) Kad perubatan MAHAL? kad perubatan MURAH tentu ada sebab? Adakah berbaloi dengan INVESTMENT yang anda buat?

Ramai yang tak tahu, bila dah terkena baru tahu, tetapi semuanya sudah terlambat pada waktu itu. Kami ada jawapan untuk pilihan kad perubatan terbaik anda. Hubungi kami untuk maklumat lanjut
CIRI - CIRI KAD PERUBATAN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL YANG BOLEH DITAWARKAN

- BONUS TANPA TUNTUTAN TAHUNAN (REBAT)
- PELAN KOMPREHENSIF 3 dalam 1
- Perlindungan MENYELURUH untuk bil Hospital dan Pembedahan
- Pilihan untuk MENGENEPIKAN had tuntutan tahunan
- Perlindungan Kad Perubatan Prudential BSN Takaful sehingga umur 100 tahun
- Perlindungan Kad Perubatan Prudential BSN Takaful setinggi 2.5 juta

Prudential BSN Takaful merupakan Operator Takaful Pertama di Malaysia. Kad Perubatan Prudential BSN Takaful berlandaskan syariah kepada para peserta takaful. Kad Perubatan Prudential BSN Takaful ini di reka khusus bagi membantu peserta menyelesaikan bil-bil hospital yang tinggi terutamanya di hospital Pakar swasta. Lebih menarik lagi, Kad Perubatan Prudential BSN Takaful ini adalah merupakan satu manfaat tambahan yang boleh di masukkan di dalam akaun Takafulink.
Secara asasnya, Kad Perubatan Prudential BSN Takaful ini menyediakan manfaat seperti berikut :

1. Menyediakan dana bagi membiayai kos rawatan hospital antara RM500,000 sehingga RM2.5 juta seumur hidup.

2. Perkhidmatan bayaran bil secara online di lebih daripada 60 Hospital Pakar yang menjadi panel. Peserta tidak perlu membayar bil dan membuat tuntutan kerana bayaran akan di buat terus kepada hospital oleh Prudential BSN Takaful

3. Tiada tarikh luput dan boleh di gunakan sehingga umur peserta 70 atau 80 tahun dan 100 tahun tertakluk kepada pilihan anda di dalam polisi.

4. Kebebasan memilih hospital dan doktor pakar.

5. Khidmat bantuan perubatan antarabangsa 24 Jam.

6. Rawatan 30 hari sebelum dan 90 hari selepas keluar wad.

7. Rawatan pesakit luar bagi kecederaan akibat kemalangan.

8. Membiyai kos pembedahan balik hari (Day Surgery).

9. Rawatan Dialisis Buah Pinggang.

10. Rawatan Kanser.

11. Jaminan tiada pembatalan portfolio (Non-Cancellable)

12. Bonus Tanpa Tuntutan (NCB)

13. Pilihan untuk mengenepikan Had Tahunan

Ko-Takaful
Kad Perubatan Prudential BSN Takaful ini mensyaratkan peserta membayar ko-takaful (amaun yang tidak boleh di tuntut) sebanyak 10% daripada bil tertakluk kepada Minima RM300 dan Maksima RM1,000. Bagi manfaat bilik dan penginapan, tiada ko-takaful di kenakan.
Contoh pengiraan Ko-Takaful adalah seperti berikut :

1- Kes 1 :
• Jumlah Bil : RM2,000
• 10% daripada bil = R200
• Oleh kerana minimum ko-takaful adalah RM300, maka peserta perlu membayar RM300 dan Prudential BSN Takaful membiayai selebihnya iaitu RM1,700.

2- Kes 2 :
• Jumlah Bil = RM10,000
• 10% daripada bil = RM1000
• Ko-takaful yang perlu di bayar oleh peserta = RM1000
• Amaun yang di bayar oleh PruBSN = RM9000

3- Kes 3 :
• Jumlah Bil = RM50,000
• 10% daripada bill = RM5,000
• Ko-takaful yang perlu di bayar oleh peserta = RM1,000
• Amaun yang di bayar oleh Prudential BSN Takaful = RM49,000

Tetapi anda jangan risau, biasanya wakil takaful akan meletakkan elaun hospital yang biasanya akan dibayar oleh Prudential BSN Takaful selepas 3 minggu keluar dari hospital untuk cover balik RM1000 ko-takaful.
(Sekiranya anda memerlukan brochure berkenaan kad perubatan dari Prudential BSN Takaful ini diharap anda akan memberi email anda kepada kami, kami akan email kepada anda secepat mungkin kerana brochure dan segala maklumat berkaitan tidak dapat dipamerkan disini. Email kan maklumat anda ke

Mohd Harith Bin Hasim 012-634 5664
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-663 5163
Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

0 comments:

Post a Comment