Monday, July 7, 2014

TIPS UTAMA MEMILIH SYARIKAT TAKAFUL HANYA DARI PRUDENTIAL BSN TAKAFUL AGENT ANDA

Disini saya nak kongsi sedikit tips untuk memilih produk takaful…apa yang paling penting sekali ialah tuan/puan perlu periksa latar belakang company insurans tersebut….apa yang perlu tuan/puan pastikan background company itu mestilah kuat..

http://form.jotform.me/form/41644064952456
 OK…apa yang dimaksudkan latar belakang yang kuat????????
Company yang mempunyai latar belakang yang kuat adalah company yang sudah lama bertapak dalam sesuatu bisnes..dan mempunyai backup kewangan yang kuat…walaupun ekonomi gawat..sebuah company yang kuat masih boleh berdiri dan menjalankan bisnes macam biasa…

Untuk makluman tuan/puan… Prudential telah bertapak di dalam indusri insurans sejak tahun 1848 dan mempunyai kewangan yang sangat stabil dan rekod pembayaran claim yang baik..

Jom kita tengok bukti buktinya 
Semasa peristiwa kapal TITANIC karam..PRUDENTIAL telah membayar wang pampasan kepada 292 pewaris kepada mangsa yang berjumlah 12 834 pound sterling.

Selepas perang dunia pertama pula PRUDENTIAL juga telah membayar wang pampasan sebanyak 5 juta pound sterling…dan yang paling menarik..walaupun melalui zaman gelap tersebut dan terpaksa membayar wang pampasan yang begitu besar..PRUDENTIAL tetap gah dan berjaya survive sehingga ke hari ini..
Hal ini menunjukkan bahawa Prudential serta Prudential BSN Takaful sentiasa bersedia menghadapi sebarang krisis kewangan dan insiden yang tidak diduga
Salam sayang dari saya

Jom kita buat pilihan yang tepat yer....Mohd Harith Bin Hasim 012-6345665
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-6635163
Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

0 comments:

Post a Comment