Thursday, January 28, 2016

Belajar Dari Kesilapan Orang Lain

Belajar Dari Kesilapan Orang Lain. Jangan kita terhantuk berkali kali baru kita nak paham... kan senang gunakan pengalaman orang lain untuk kebaikan diri sendiri

http://form.jotform.me/form/41644064952456
Jom hayati kisah dan cerita di bawah

Bro tak nak ambik takaful ka?
" nanti dulu la, aku banyak nak pakai budget untuk masuk rumah baru, takaful bila-bila pun boleh ambik."

6 bulan kemudian.

" aku perlukan dana untuk buat rawatan, aku terpaksa jual la barang2 rumah aku untuk aku dapatkan duit."

Aku tak nak benda macam ni jadi dekat kawan-kawan aku, tolong la jangan malu dan segan untuk bertanya pasal takaful dengan aku.

Aku cuba bantu anda untuk buat pelan yang terbaik dan mampu milik.


- Pesanan dari seorang ejen takaful :)



Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Prudential BSN Takaful Agent dari ENZO Group Sekarang



Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-6635163
Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

Saturday, October 11, 2014

ENZO GROUP DI PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

Alhamdulillah hari ini tertubuhnya ENZO GROUP secara rasmi. Semoga dengan penubuhan ini diharapkan ENZO GROUP dapat membawa Prudential BSN Takaful satu langkah kehadapan di dalam kempen memberi kesedaran akan kepentingan insurans dan takaful di Malaysia

http://form.jotform.me/form/41644064952456
Bagi yang berminat untuk menambah pendapatan boleh hubungi no tertera.


Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Prudential BSN Takaful Agent dari ENZO Group Sekarang




Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-6635163
Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

Tuesday, July 22, 2014

TIADA MEDICAL CARD, SIAPA PERLU DISALAHKAN?

"Tiga Beranak Terlantar Tepi Jalan, Hospital Swasta Enggan Layan
Pihak hospital bimbang tiada siapa yang akan bertanggungjawab untuk membayar bil rawatan para mangsa"
http://form.jotform.me/form/41644064952456
Sekarang mungkin kita rasa tidak memerlukanya, tapi seandainya terjadi emergency seperti ini siapa yg perlu dipersalahkan? Diri sendiri atau pihak hospital? Perlu diingatkan bahawa hospital swasta tak ada peruntukan perubatan dr kerajaan. Jadi segalanya memerlukan 

Option 1: DUIT 
Option 2: MEDICAL CARD (Pilihlah Medical Card Prudential BSN Takaful )

Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Prudential BSN Takaful Agent Anda....




Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-6635163
Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

SALAM AIDILFITRI DARI PAKARKADPERUBATAN.COM

Assalamualaikum, bersempena 1 Syawal yang akan menjelang tiba, kami dari pakarkadperubatan.com ingin mengucapkan selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri kepada seluruh Umat Islam di Malaysia. Maaf aahir dan batin.
 
http://form.jotform.me/form/41881234753457

Hati hati semasa memandu pulang ke kampung halaman. Semoga lebih bertimbang rasa di jalan raya.

Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Prudential BSN Takaful Agent Anda....




Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-6635163
Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

Monday, July 21, 2014

KPJ TAWAKKAL PANEL PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

Mengambil medical report untuk client..sambil2 tu tgk hospital admission deposit....
 
http://form.jotform.me/form/41881234753457
Mampukah kita membayar admission deposit sebanyak ini?
Sekiranya ada medical card anda tidak perlu risau kerana semua akan diuruskan oleh pihak insurans..


Prudential BSN Takaful merupakan salah satu daripada panel bagi hospital KPJ...

Kita hanya perlu mengeluarkan duit yang sedikit setiap bulan untuk mendapat manfaat rawatan hospital swasta yang terbaik....

PM untuk mengetahui dengan lebih lanjut pelan medical card PRUBSN takaful...

Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Prudential BSN Takaful Agent Anda....




Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-6635163
Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

Friday, July 18, 2014

PENTINGNYA PLAN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

Ini adalah X-Ray bahagian dada, seorang pemegang polisi saya beberapa bulan yang lalu. Adik ini, berusia dua bulan kalau tidak silap, dibawa ibubapanya datang ke Jabatan Kecemasan kerana nafasnya kelihatan laju. 
http://form.jotform.me/form/41881234753457
Apa yang dihidapi adik ini, cukup singkat. Dua hari sebelumnya bermula demam, dan cuma pagi hari tersebut nafas laju. Tidak ada masalah lain. Apabila tiba di Jabatan Kecemasan, bacaan oksigen (SPO2) nya cuma 80%. Doktor menjadi hairan apabila stetoskop diletakkan di bahagian kiri dada, tidak kedengaran apa-apa. Lantas xray ini dilakukan.

Apa yang adik ini hidapi, adalah penyakit jangkitan kuman yang dinamakan "empyema". Apa yang berlaku?

Melalui xray ini, kita dapat lihat, hampir keseluruhan ruang paru-paru sebelah kiri dipenuhi dengan sesuatu, kemungkinan cecair, (dilihat berwarna putih didalam xray). Penuhnya ia, sampai ia menolak jantung adik ini yang sepatutnya di sebelah kiri, menghimpit ke sebelah kanan. Jika diperhatikan juga pada trachea (salur pernafasan), dilihat berwarna agak gelap berbentuk tiub, menyenget ke sebelah kanan dada kecilnya.

Adik ini segera dimasukkan ke wad. Tanpa berlengah lagi, prosedur chest tube insertion dilakukan. Sebuah jarum bertiub akan dicucuk dan dimasukkan ke bahagian kiri dada adik ini. Hasilnya, keluar cecair berupa nanah pekat, bagaikan teh tarik pekat, mengalir keluar dari tiub tersebut.

Selama tiga hari, adik ini dipasang chest tube. Jumlah nanah yang dikeluarkan, hampir 300ml. Hanya selepas nanah dikeluarkan, barulah adik ini semakin kurang penat, dan oksigen badannya semakin pulih.

Nanah yang keluar tersebut, dihantar ke bahagian kaji kuman, untuk mengetahui apakah bakteria punca kepada empyema adik ini.

Keputusannya mendapati, adik ini rupanya terkena jangkitan Streptococcus Pneumoniae. 

"Ha, houseman mana yang dah ada anak kecil tu, baik hangpa bawak anak-anak kecik hangpa pi ambik vaksin Pneumococcal. Hangpa dah exposed kat patient S.Pneumoniae, takut nanti terbawak balik kat labcoat ke stetoscope ke, berjangkit kat anak-anak hangpa pula."

Nasihat MO kepada para houseman, apabila keputusan kajikuman telah didapati. Vaksin Pneumokokkal sememangnya sudah ada di negara kita, namun dalam bentuk optional dan tidak disubsidikan. Kekurangan bajet menyebabkan kerajaan hanya mampu memberi subsidi ke atas vaksin-vaksin lain untuk mencegah penyakit lain yang LEBIH berbahaya, termasuklah vaksin HPV yang baru diperkenalkan.

Saya tak berminat berdebat dengan anti-vaksin yang mengutuk/memboikot HPV, saya katakan meh ganti saya untuk seminggu in-charge rawatan chemotherapy, dan anda akan dapati pesakit semuda usia 30 tahun, tanpa latarbelakang kelamin yang mencurigakan, sudah dihidapi Kanser Pangkal Rahim.

Berbalik kepada vaksin Pneumococcal, buat masa ini hanya di-provide oleh swasta. Satu suntikan, RM200 kalau tak silap saya. Bagi siapa yang mampu, usahakanlah. The benefit faaaaaar outweight the cost, apatah lagi the risk.

Apa yang terjadi dengan adik berkenaan? Rawatan antibiotik dimulakan segera. Dua minggu antibiotik melalui intravena, diteruskan lagi dengan empat minggu antibiotik yang diberi melalui mulut. Itu pun, tidak ada gerenti, tiada permanent damage ke atas paru-paru anak kecil ini. Paru-parunya mungkin mengalami fibrosis, seterusnya deformed permanently, menyebabkan fungsi pernafasan kanak-kanak ini affected sepanjang hayat.

Ramai yang menolak vaksin, berbangga mengatakan "anak aku tak vaksin, sihat je."

Remember, that xray, could be your child's.

Remember, sebelum anak kecil di atas datang ke hospital, dia mungkin telah bernafas udara yang sama dengan anak anda di nursery.

Atau di pasar malam.
Atau di shopping complex.
Atau di kerusi teksi yang anda duduki.

"Streptococcus pneumoniae is normally found in the nasopharynx of 5–10% of healthy adults, and 20–40% of healthy children. It can be found in higher amounts in certain environments, especially those where people are spending a great deal of time in close proximity to each other (day care centers, military barracks)." - Wikipedia.

> http://leokid.my/disclaimer

Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Prudential BSN Takaful Agent Anda....




Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-6635163
Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com

Wednesday, July 16, 2014

TANPA PRUDENTIAL BSN TAKAFUL PLAN, MASA DEPAN KELAM

Jika kita sudah tiada nanti..jangan la kita tinggal kan beban kepada famliy...

http://form.jotform.me/form/41881234753457
Kalau simpan sebulan seratus kat bank pun...boleh kah anda tinggal kan kepada family RM200,000 jika anda tiada nanti...

Tapi di Prudential BSN Takaful..kami boleh beri family anda RM200,000 atau lebih lagi bila anda tiada atau hilang upaya dengan budget yang sesuai. Tertakluk kepada terma dan syarat.
Ambil takaful masa muda...jangan dah berumur baru nk ambik..sebab makin berusia lagi mahal harganya.
Untuk keterangan lanjut,sila hubungi Ejen Prudential BSN Takaful anda sekarang




Mohd Harith Bin Hasim 012-6345664
Bac Hons Mechanical Engineering
University Technology Mara, Shah Alam

Nurliza Binti Md Sanusi 012-6635163
Bac Hons Electrical Engineering
Universiti Kebangsaan Malaysia
email : prubsn.takaful@yahoo.com